Sådan fanger man IKKE bonito på Løkken Mole

Sådan fanger man IKKE bonito på Løkken Mole

4.5/5 rating (2 votes)

- loongshot efter de små tunfisk

En kutter på vej i land, mens vi står på molenDato: 23. september
Sted: Løkken Mole
Sats: Longshot efter bonito - makrel
Vejr: Stille vind fra skiftende retninger.

Vi har formodentlig allesammen set, at der er spottet forskellige tunfisk rundt omkring i landet - både store blåfinnede tun og de mindre bonito, som minder om en temmelig stor makrel. Derfor var planen den anden dag, at vi ville smide galaxy-kajakkerne i ved Løkken Mole og sejle ca. dobbelt så langt ud som molen. Vinden var dog på vej lidt i nord, og vi kunne regne ud, at det nok snart kunne begynde at plaske med bølger. Vi kunne inde fra stranden se, at der var god plads på molen, så vi valgte at tage en stille moletur fremfor kajakkerne.

Hvordan fanger man en bonito?

friskmakrelSå længe vi ikke rigtigt fisker efter pelamiderne (bonito) skal man jo være ekstra heldig for at fange dem. Derfor havde jeg taget nogle lidt større og kraftigere kroge med. De skulle lades med nogle store sildestrimler, som måske ville kunne lokke en bonito - om ikke andet så en stor makrel. Altså en sildestrimmel på størrelse med en halv filet ca. .. Jeg har jo aldrig fisket efter dem før, men de jagter jo nok mindre makreller og helt sikkert sild, så det skulle da prøves....

Molen er død!

finmakrelPå vej ud på molen mødte vi en ældre herre, som ikke mente, at der var noget a komme efter derude. Jeg fortalte ham hurtigt, at det jo måtte være fordi de ikke kunne finde ud af at fiske.. Men da vi kom ud på molen var der vel 6-7 lystfiskere, og kun en enkelt gut havde fanget en enkelt makrel... det så sgu lidt fesent ud.

Glideflåd og sild vs. makrelforfang

Et gliderig fanger ofte bedre end makrelforfangetJeg riggede mit sædvanlige glideflåd til - blot med en lidt større krog, som ville kunne holde til en lidt stærk fisk. Jeg sætter altid bare krogen gennem sildestrimlen en gang, så sildestrimlen "svømmer" bagefter krogen  og bliver trukket i den forreste ende. 
For vel ca. en måned siden var jeg jo på også på molen, hvor jeg kunne se stimer af makrel jage rundt med sildene. Jeg bemærkede at makrellerne svømmede hen til ophængerne på makrelforfanget for hurtigt at vende om og svømme væk. Jeg skiftede til en sildelignende wobler - og så var der bid på ALLE kast, mens de andre kæmpede og fangede enkelte med makrelforfanget... Makrellerne var altså mere snu, end jeg tidligere havde antaget. 
Denne dag mindede lidt om det. Der blev ikke fanget så mange fisk på forfang, som på glideflåd, selvom de altså fangede begge dele...Det ER altså sjovere at fange en enkelt på glideflåd og let spinnestang, end at fange fire på en stiv kystpæl og makrelforfang.. Der er mere kontakt og man mærker den enkelte fisks bevægelser frem for et langt tungt træk.

Proppen forsvandt i ét ryk

De større kraftige kroge, kroger makrellerne rigtig godt..Efter et par minutters kiggen på flåd, dykkede flådet under og blev under, så jeg kunne give modhug - fisken var kroget, og det var en stensikker makrel. Den kæmpede bravt, og det var en flot fisk, som vejede ca. 500gr. (jeg må konstatere, at de ikke vejer nær så meget, som jeg troede... og jeg har altså STADIG ikke fanget en makrel på et kilo, selvom jeg synes de var store og flotte sidst. 

Makrellerne vil helst morgen og aften

Man kan altid være heldig at fange makreller - ofte dagen lang. Men hvis man skal på makreljagt, og vil øge sine chancer, så er det altså tidlig morgen og igen hen på aftenen. Sådan var det også denne dag. Mange var gået slukørede hjem fra molen alt for tidligt.... få timer før vi andre havde en fest på molen.

Propperne forsvandt igen og igen

makrelforfangDer var et par purke der også fiskede med glideflåd, og de fik sig også en god håndfuld makreller med sig hjem - samt var der lidt hornfisk. Propperne dykkede ofte og tit var der en makrel i den anden ende. Kun en enkelt gang, var der en mand der fangede vistnok seks makreller i ét kast... det skete kun en enkelt gang og stimen var væk med det samme. 

Endnu en lækker tur på molen

roegemakrelDiller og jeg fiskede til det blev mørkt, og vi lukkede og slukkede molen alene. Der er kommet affaldsspande op, og sørme om det ikke har virket - der var nemlig ikke ét eneste stykke affald for os at samle op - alle havde ryddet op efter sig selv - alt for lækkert!
Vi fangede i alt 15 makreller og en enkelt hornfisk. Næsten alle blev fanget på glideflåd med sildestrimler - og til sidst på makrelstrimler, da vi løb tør for madding.

Tak fordi du læser med. Jeg håber, du vil dele min side med dine fiskekammerater.

Kig også forbi min sponsor på www.fiskegrej.dk - de har ofte nogle skarpe tilbud på lækkert grej.

Knæk og bræk og hav en forrygende weekend! :)

Med venlig hilsen
Michael, Jydefiskeren.dk