Molemakreller

Molemakreller

5.0/5 rating (2 votes)

- makrelfiskeri på Løkken Mole

Dato: 6. juni 2018
Sted: Løkken Mole
Sats: Makrel
Vejr: Smukt smukt
Grej: Makrelforfang/Makrelpirk


En af de tidlige morgener

Jeg nåede ikke at sove så meget denne nat... men jeg kan alligevel også bedre lide at fiske. Vækkeuret ringede kl. 03.00. Jeg ville være sikker på at være på molen fra solopgang, så jeg kunne nå at fiske lidt, inden jeg skulle køre min søn Bastian i børnehave kl. 8.

Første mand efter makrel denne morgen

makrellerjagersildHelt inde på det lave vand på venstre side af molen ved de spanske ryttere kunne jeg se småsildene blive jagtet rundt i overfladen... Det var tydeligt at se, at det var en af de dage, som godt kunne give en makrel til køletasken - og jeg fik hurtigt flyttet mig ud på molespidsen.Makrelforfang og kastepirk

henrys fladbuk i enden af makrelforfanget.Jeg havde taget to stænger med. En Berkley stang på ca. 10 fod som kaster med 30-50 gram. Den synes jeg passer fint til at kaste en fornuftig pirk/blink + makrelforfang et godt stykke til havs. Den anden stang - min 9-fods Fenwick Ironfeather har jeg altid med til at rigge op med glideflåd... Nogle gange, når makrelforfangene ikke fanger noget, kan en sildestrimmel eller tobis være præcis hvad der skal til, for at lokke makrellerne til at hugge.

Makreller i første kast

makrelforfangJeg fik hurtigt rigget den tungere stang til med makrelforfang og en stor Henrys Fladbuk, mener jeg det er. Allerede i første kast, var der makreller på krogene... Og der var masser af dem. Det var ikke sådan helt vrimmel, som man kan opleve det, men der skulle ikke mange kast til, før man ramte en stime denne morgen. Det var næsten allesammen små stegemakreller og der var kun en enkelt i køletasken som var lidt større end de andre.

En meget smuk morgen

Mange små stegemakreller blandt denne fangst.Jeg stod kun alene på molen den første time og klokken 07.00 stod der vel ca. 10 mand derude. Min køletaske var fyldt op, og det var tid til at komme hjem til konen til en kop kaffe, inden Bastian skulle køres i børnehaven. Det var en super lækker morgen, og jeg tog mig selv i flere gange, at have følelsen af, at man var sydpå. Morgenbrisen var så lun, at man næsten ikke kunne forbinde den med en dansk sommer... men sådan var hele maj og starten af juni i 2018. Jeg håber varmen er blevet brugt fornuftigt, og at I også har fået tid til at fiske lidt :)

Tak fordi du læser med!
Michael - Jydefiskeren.