Hjemmelavet billig fjæsingeholder

Hjemmelavet billig fjæsingeholder

4.3/5 rating (3 votes)

- få styr på havhugormen

Du kan let lave en fjæsingeholder, så du hurtigt har styr på den sprællende stikker, når den f.eks. kommer ombord i jollen eller som i mit tilfælde kajakken. Den kan også bruges på molen, så du hurtigt har styr på den.
Den er et alternativ til f.eks. en åletang, som også giver et godt greb i fisken, men hvis man er afsted, og ikke lige har en åletang, men har fanget en fjæsing, kan denne holder ofte laves ombord, hvis man da bare har en flaske.

Du skal bruge:

- En sodavandsflaske
- En kniv eller saks

Sådan laver du fjæsingeholderen

1: Klip toppen med gevindet og bunden af plastikflasken.
2: Klip et snit på langs af hele flasken fra top til bund.

Sådan bruges holderen:

Klem flasken sammen omkring fjæsingen.Når du har fisken helt inde, føres linen gennem tværsnittet i flasken, således at din ende af linen kommer ud af toppen, og fiske kan føres ind gennem bunden.
Nu kan du trække fisken helt ind i sodavandsflasken og holde den. Du kan yderligere klemme flasken sammen, så snittet overlapper, og således få endnu mere styr på fisken.
Nu kan du lade fisken glide lidt tilbage til rygfinnen kan nås fra bunden, og klippe hovedet af fra bag rygfinnen og bag gællelåg. 
Nu er det bare at klippe hovedet igennem og få krogen ud. Hvis du er på dybere vand, kan hovedet kasseres over rælingen til krabberne. Hvis du står på en badestrand, ville det være god stil at tage hovedet med til en skraldespand eller på anden vis uskadeliggøre det.

Pas på dig selv!

Knæk og bræk!

Mvh.
Michael