På Fjorden med torden i det fjerne...

På Fjorden med torden i det fjerne...

4.0/5 rating (11 votes)

- masser af hornfisk... og tang

Dato: 20. maj 2015
Sted: Limfjordens midte
Vejr: Let brise fra syd m. byger (og torden i det fjerne)
Sats: Hornfisk

Det var utroligt smukt at betragte denne tordensky rejse forbi os.Vi vidste godt at vejrudsigten var lidt ustabil, da vi igår kørte afsted mod fjorden hen på eftermiddagen. Men hvad gør vi ikke, for at dyppe enden i vandet ;) Der var byger og let vind, med enkelte høns på hawe, da vi padlede ud. I baggrunden kunne vi se nogle pænt mørke skyer, men var enige om, at det så ud til, at vi kunne undgå dem. Da der heller ikke var meldt om torden i vores Yr.no udsigter, tog vi ud velvidende, at vi sikkert ville få en lille skylle - ikke noget at pive over, når bonusen var, at der kunne fiskes.

Fladbukken og Snurrebassen skulle prøves

Snurrebassen med hornfisketweakDiller havde monteret en lille sort/sølv fladbukken, og jeg selv skulle prøve den forsølvede Snurrebassen. Vi havde begge hornfisketweaket på. Allerede på første kast, havde jeg bid på Snurrebassen - og der gik ikke mange sekunder, før Diller også havde bid på Fladbukken. Disse lækre blink, som vi har fået hos  www.fiskegrej.dk viste sig at have en rigtig lækker gang i vandet. Og man kan da også mærke kvaliteten, når man sidder med dem i hånden.
Fladbukken egner sig super til det lave vand, da den er let at fiske godt oppe i overfladen. Vi sad på ca. 1-1.5m. dybde, og hornfiskene vrimlede omkring os. Vores største problem var, at pålandsvinden havde bragt store mængder tang ind, og vi måtte pille tang af på næsten hvert kast. De kast, hvor blinket fik lov at arbede bare en smule, var der også fisk der huggede.
Efter en times fiskeri med Snurrebassen skiftede jeg til den sorte/hvide/lyserøde Sømmet i håb om at dens mindre vrik med halen, kunne fri mig en smule for tanget... men ak. Jeg tror, at silkekrogen havde været rigtig fin til sådan en dag med så meget tang, så fremover vil jeg have nogle stykker af dem liggende - ellers foretrækker jeg trekrog eller enkeltkrog... Jeg ved ikke hvorfor, men fisken skal kroges hos mig. De der silkekroge er jo en slags hybrid mellem garn og krog ;)

The Dark Side - buldren over Nibe

Det var en meget mørk tordensky, som kom mod os.De skyer, vi havde spottet trak sig i løbet af et par timer fuldstændigt sammen til et truende mørke, som langsomt, men sikkert kom vores vej. Da det begyndte at brumme og blinke lidt, bestemte vi os for, at vi ikke denne aften, ville agere lynafleder, og vi trak ankeret op, og padlede lidt indad, mens vi småfiskede lidt. 
Det var en oplevelse at sidde derude, på det der tidspunkt lige "før stormen", hvor der er helt vindstille og havblik, mens tordenvejret kom mod os. Samtidig kom solen igennem, og stemningen var virkelig helt fantastisk - en stor oplevelse.

Vejrlig i bilen - god beslutning!

VejrligCa. 15 minutter efter at være kommet på land, begyndte vi at mærke vinden presse. Snart var der høns på hawe, og vi var glade for vores beslutning om at tage i land. Diller havde desuden også ondt i røven, af endnu ikke at have fået lavet sit sæde lidt mere ballevenligt - så ekstra glad var han.
Tordenskyen drev forbi os uden at ramme. Vi mærkede kun vindstødende og en smule regn. Det tog ca. to dåsecolaer, før vi steg ud af bilen igen.

Flåd og sildestrimler skulle prøves

Mit mederig til hornfiskMens vi sad i bilen, bestemte vi os for, at det måske kunne være lettere at fiske et flåd med sildestrimmel i alt det tang, da det jo kunne fiskes passivt. Så Diller lavede et rig med sit bombardaflåd. Jeg brugte det mindste Drennan piker - det kan jeg godt lide, når vandet ikke ligger fladt. Ellers bruger jeg gerne et helt lille pindeflåd. Jeg monterede rigget på 0.34 fluorocarbonline. To flådstop til at styre flåddet. Et flådstop under et glidende kuglelod. Dette rig er dejligt fleksibelt, da jeg kan flytte blyet op eller ned udover at styre dybden. Når der er lidt strøm, sænker jeg blyet til ca. 30-40 cm. fra krogen, så den kommer ned til fisken i stedet for at flyde oppe i strømmen.

Et par sidste timer inden tusmørket

Sidst på aftenen - en skøn tur rigere.Vi padlede hurtigt ud til ca. 1m. dybde. Mederigs blev kastet i vandet, mens spinnestængerne kunne kastes. Vi havde begge hug på flådene, men kunne ikke nå modhug, før fiskene havde sluppet igen. Til gengæld var der masser af hug på blinkene, så vi bestemte os for, at tage mederigs op, så de ikke lå i vejen for spinnefiskeriet.

Alt i alt en lækker tur og en erfaring rigere

Klokken var tæt på 21, da vi padlede indad. Der skulle renses fisk - 10 til Diller og 13 til mig. Desuden skulle bilen pakkes ud osv. Det havde været en stor oplevelse at sidde på fjorden med sådan et vejr omkring os. 
hornfisktordenVi lærte, at man ikke skal afblæse en fisketur bare fordi det ikke lige ser optimalt ud. Frem med regntøjet og afsted. (Det plejer vi nu også) Men denne dag, var vi tæt på at pakke og tage hjem, da den første store sky kom. En cola i bilen og faren var overstået, så det husker vi også næste gang.

Tak fordi du læser med!

Hvis du kunne lide læsestof og billeder, så giv en "Like" på facebook - så ser du automatisk, når der er nyt.
Hjælp også andre læsere ved at bedømme artiklen her i toppen af siden - tryk på stjernerne og giv din karakter.

Med venlig hilsen
Michael

Se min facebook-side her