Løkken Fiskepark sent i august

Løkken Fiskepark sent i august

5.0/5 rating (2 votes)

Dato: 20. august 2014
Vejr: Kraftig vind og enkelte byger
Sted: Løkken Fiskepark, Løkken
Fiskemetoder: Bombarda, Spinnere, Powerbait
Fangst: 1 regnbueørred 1,5 kg

En ny invasion?

Jonas fangede et par kilofisk på fluen.Vi tog først afsted hen på formiddagen denne blæsende sensommerdag. Der var ikke rigtigt vejr til at komme ud på fjord eller hav, så vi tog en stille tur i Løkken Fiskepark.
Det gysede i hele kroppen, da vi kom til indkørslen til fiskeparken - der var nok parkeret 15 biler på p-pladsen og da vi parkerede steg der fire gutter med fiskestænger ud af  endnu en bil... brrrr. Det så ud som om der var godt og grundigt befolket i Løkken Fiskepark... det er nok meget generelt for juni-august, da den ligger så tæt på Løkken, at samtlige tyske turister skal en tur forbi på deres ferie. 90% af de besøgende denne dag, var da også tyske.

Fiskene sprang over alt

Fluer kan være effektive i august.Allerede da vi kom ned mod vandet, kunne vi tydeligt se, at der var grundigt gang i fiskene. De sprang stort set konstant og i alle mulige størrelser. Der stod folk ved de fleste af de små shelters i fiskeparken, men det lykkedes os at finde en ledig plads med bænke og borde, så vi mageligt kunne rigge vores stænger til. Pladsen var bagest i den lille sø. Vi gik lige over den lille søde bro og til højre, så vi kunne fiske i krydset og gennemløbet mellem de to søer.

Bombardadag

Diller fiskede også lidt med fluen.Vi var enige om, at der skulle fiskes med bombardaflåd. De mange tyskere omkring os fiskede hovedsageligt med prop og regnorm som madding og de fangede intet.
Diller monterede et flydende bombardaflåd, og jeg selv et intermediate (let synkende). Forfang på ca. en stanglængde. Der blev brugt lette spinnestænger på 7 fod.
Fiskene sprang bogstaveligt talt om ørerne på os... der gik sjældent et minut uden en fisk var oppe og ringe i vandet.
Optimistisk begyndte vi at kaste ud, hvor fiskene ringede mest. Vi kastede og kastede, men mærkede intet. Diller fiskede med den skarpe grønne powerbait, og jeg med pink, gul, hvid og sort... intet!
Efter en times tid ville Diller gå en tur omkring søen og finde fiskene. Jeg blev på spotten, da der simpelthen vrimlede... jeg håbede på at knække koden.
Jeg søgte rundt omkring søen for at se, om jeg kunne finde en græshoppe at fiske efter bombardaflåddet, men de var ikke til at opspore... de gemte sig vel i det våde græs. 
Jeg forsøgte mig med en anden form på powerbaiten - en rund kugle af den gule... et eller andet skulle ændres. Jeg forsøgte at lægge den på bunden - og jeg forsøgte at holde den svævende en meters penge fra bunden, men lige lidt hjalp det.

En jublende Diller

Pludseligt kunne jeg høre en glad Diller råbe, at han nu havde fanget en fin regnbueørred på det flydende bombarda og meget langsomt indspinning med små stop. Han fangede den lige ovre på den anden side af broen i den store sø - og jeg skulle da over og se fangsten - en flot regnbueørred på 1,5 kilo lå på brinken. Dillers frustrerede ansigtsudtryk var nu udskiftet med et meget mere optimistisk blik... der var hul på bylden, og nu skulle der fiskes mere.

Fiskene legede med os

Vi prøvede alle mulige metoder resten af vores 4-timers kort ud, men fangede ikke mere. Diller mærkede et enkelt hug på sin flydende, men det var det. Fiskene fortsatte med at springe, men bide ville de ikke. De sprang tilsyneladende ikke efter insekter - vi kunne i hvert fald ikke spotte dem... de jublede formodentlig blot over den friske tilførsel af ilt til vandet (I øvrigt har Løkken Fiskepark iltende vandmøller kørende i alle søerne)

Om Løkken Fiskepark

Fiskeparken ligger lige syd for Løkken - ca. 2 kilometer. Den ligger på venstre side, når man kommer kørende fra Aalborg.
I sommermånederne er der flittigt besøg af turister, så man kan ofte møde en del medfiskere, men hvad gør det, hvis der er fisk nok til alle.
Fiskeparken er flot velholdt og der er masser af små fiskepladser med broer, shelters, grill osv. så man er virkelig forkælet her... og ikke i tvivl om at man befinder sig i en fiskepark.
De fisk vi så, var flotte regnbueørreder med fint lyserødt kød - helt klart fisk af fin kvalitet.
Vi gav kr. 120 for et 4-timers fiskekort.